Få hjulvinklerne kontrolleret

CAM00138Undgå dækslid og unødigt brændstofforbrug!

Hvor ofte skal hjulvinklerne kontrolleres?

Som udgangspunkt bør du få kontrolleret bilens hjulvinkler efter 15000 km, eller en gang om året. Du bør dog straks få kontrolleret bilens hjulvinkler og geometri, hvis du bemærker en eller flere af følgende punkter:

  • Bilen trækker til siden.
  • Bilen kører ustabilt og/eller er svær at styre.
  • Rattet ryster.
  • Rattet føles tungt, når det drejes.
  • Ujævn slitage af et eller flere dæk.
  • Ved påkørsel af f.eks. kantsten.

Få løst dit styretøjsproblem - Bestil 4-hjulsudmåling!

Kontakt os og aftal tid til en 4-hjulsudmåling af din bil. Her på værkstedet har vi den nyeste generation af Hunter 4-hjulsudmåling, Hunter HawkEye Elite.

Ring og bestil tid hos på 9649 0005.

Hunter           Wurth

Vigtig information om hjulvinkler

Bedre stabilitet på vejen!

Hjulvinklerne er en vigtig del af bilens undervogn, og de er med til at stabilísere bilens bevægelser og øger samtidig bilens styreegenskaber.

Fejl bør rettes med det samme!

HjulFor selv den bedste billist kan det ske, at der påkøres en kantsten, eller at hjulvinklerne ændrer sig pga. helt normal slitage. Dette medfører, at et eller flere af dækkene slides skæve, og bilen kan herved begynde at trække til en af siderne.

For at undgå dette, samt for at spare dig for en slem økonomisk overraskelse grundet utilsigtet dækslitage, bør hjulvinklerne løbende kontrolleres.

Undgå at dine dæk slides skæve!

Bilens styretøjsdele og dæk skal løbende undersøges for mekaniske skader og skæv slitage. Slidte styretøjsdele og skævt slidte dæk forringer bilens køreegenskaber. Derfor skal skadede dele og skæve dæk altid udskiftes. Efter udbedring og grundig kontrol, udmåles hjulvinklerne med en computerstyret 4-hjulsudmåler. Denne 4-hjulsudmåling giver oplysninger om hjulenes vinkler, og hvor meget vinklerne evt. står uden for de styretøjsmål fabrikanten foreskriver. Derefter kan vinklerne justeres, så de atter er inden for fabriks- mål.

Du kan spare mange penge på dæk og brændstof!

Benz

Skæve hjulvinkler fører altid til øget dækslitage og øget brændstofforbrug samtidigt med, at køresikkerheden forringes.

Derfor er det altid en god investering, at få hjulvinklerne løbende kontrolleret.Hvordan justeres hjulvinkler?

Korrekt justeret hjulvinkler bevirker, at bilens hjulophængssystem fungerer korrekt. Bilen er behagelig at køre i, og sikkerheden er samtidig i top.

Indstilling af forhjulene efter ”løbslinjen”

Skitse1Mange biler kan ikke justeres på baghjulene. Er skaden sket og et eller begge baghjul står forkert, kan disse fejl ofte rettes ved at ud- skifte defekte dele. Med en Hunter 4-hjulsudmåling er det dog ofte muligt at kompensere for mindre fejl, ved at forhjulene bliver justeret i forhold til baghjulenes ”løbslinje”, hvilket er den linje, der dannes af retningerne, som baghjulene peger i.

Dermed kører bilen lige ud og rattet står lige. Denne justeringsmetode er den økonomiske løsning på en del forekommende fejl.

Indstilling af forhjulene efter den ”geometriske centerlinje”

Skitse2Den ”geometriske centerlinje” er den linje, der løber igennem midtpunktet af for- og bagaksel. Når en bil kan justeres på baghjulene sker dette efter den ”geometriske centerlinje”.

Derefter justeres forhjulene efter samme linje. Dermed optimeres bilens kørestabilitet, og alle fire hjul står herefter nøjagtigt paralelle (lige ud), samtidigt med,at rattet også står lige. Denne justeringsmetode er langt at foretrække, da den giver det bedste resultat.

Modtag AutoPartners nyhedsbrev

AutoPartner sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev